Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog

Présentation

  • : Le blog d'Anaxor
  • Le blog d'Anaxor
  • : impresii, calatorii, fotografii si tot ce-mi mai trece prin cap
  • Contact

Recherche

Liens

10 novembre 2008 1 10 /11 /novembre /2008 14:12

Un zgomot puternic de sticla sparta, o lumina orbitoare, apoi liniste.

Micuta Dawn se juca fericita pe malul lacului cu Sasha alaturi, sub privirile iubitoare ale mamei sale... se plimba prin padure pe spatele lui Philotes si acesta ii vorbea despre tinuturi indepartate... asculta povestile unui stejar batran... regele Metus ataca padurea, iar mama ei o incredinta lui Philotes si pleca la lupta... Philotes si Sasha o duceau departe de locul bataliei, dar ea putea vedea cum un cal negru cu corn ascutit se napustea asupra mamei ei... erau urmariti de kere... steaua de pe fruntea lui Philotes straluci puternic... Sasha o lua din locul in care Philotes se lupta cu kerele...

Dawn deschise ochii. In jurul ei se aflau bucati din diamantul pe care il purta la gat in ziua in care fusese gasita langa Sasha, pe patul de frunze. Ceva mai incolo, pe jos, se afla regele Metus care-si recapatase infatisarea omeneasca. Coroana lui era sparta, iar Piatra Lunii stralucea la cativa pasi de el.

Dawn se ridica, merse spre Piatra si o lua in mana. Piatra incepu sa straluceasca din ce in ce mai tare si o caldura placuta o invalui.

- Ce-ai facut, copil nesocotit ?!

Dawn tresari. Regele Metus se tara spre ea. Arata absolut ingrozitor, cu fata schimonosita de ura. Parea ca se topeste cu fiecare clipa. Pe masura ce se apropia de Dawn, lasa in urma o dara de apa neagra.

- Da-mi Piatra ! urla el.

Dar, inainte sa ajunga la Dawn, se transforma intr-o balta de apa neagra. Speriata, Dawn iesi in fuga din incaperea de granit, traversa micul tunel si ajunse in incaperea luminata in care o intalnise pe Kaya.

Un urlet rasuna in munte.

- Prindeti-o ! Ne-a ucis stapanul !

Kaya, cu aripile desfacute, se napusti spre Dawn, urmata de celelalte kere.

Dawn alerga printre maracini, fara sa-i pese de spinii lungi si ascutiti, apoi prin al doilea tunel, cufundat in intuneric. Traversa podul de piatra si ajunse la stanca din mijlocul lacului subteran.

Apele lacului erau involburate, formand valuri inalte din care se ridicau spre ea mii de capete si maini, toate incercand sa-i ia Piatra.

- Prindeti-o ! se auzi vocea Kayei, din ce in ce mai aproape.

Dawn privi in jur. Nu avea nici o scapare ! Stranse Piatra la piept si inchise ochii.

O lumina puternica o invalui si zgomotul din jur se estompa, pana disparu cu desavarsire.

Partager cet article

Repost 0

commentaires