Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog

Présentation

  • : Le blog d'Anaxor
  • Le blog d'Anaxor
  • : impresii, calatorii, fotografii si tot ce-mi mai trece prin cap
  • Contact

Recherche

Liens

6 mars 2011 7 06 /03 /mars /2011 19:01

 

800px-The Garden of Earthly Delights by Bosch High Resoluti

 

     In aceasta seara am fost la piesa inspirata de tripticul lui Hieronymus Bosch, expus la Prado, pictura despre care am mai povestit atunci cand m-am intors din Madrid.

     Ei bine... nu pot spune decat ca piesa a fost la fel de haotica precum pictura, o inlantuire de trupuri, miscari contorsionate, uneori lascive, dialog mitraliat in diferite limbi (romana, franceza, engleza, latina, rusa, italiana, germana, maghiara), personalitati scindate (tineretea si batranetea, intunericul si lumina din fiecare capatau trupuri distincte), planurile actiunii succedandu-se halucinant, de multe ori fara legatura (observabila) intre ele.

     Punctele forte ale piesei? Muzica si coregrafia! Am cel mai mare respect pentru actorii care au evoluat pe scena si, mai ales, ii admir pentru conditia fizica de care au dat dovada.

     Pe drumul catre casa meditam la faptul ca aceasta piesa merita vazuta in momentul in care te simti prea normal si vrei sa te tratezi, iar pentru curiosii care doresc sa o vada, am un sfat... sau doua: pregatiti-va sa nu intelegeti mare lucru si lasati copiii acasa! Dupa parerea mea, piesa este total nerecomandata minorilor si chiar adultilor care nu "gusta" scene cu conotatii sexuale.

Partager cet article

Repost 0

commentaires